Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

15 Kata Mutiara Bahasa Sunda Kahirupan Sebagai Nasehat untuk diri sendiri

15 Kata Mutiara Bahasa Sunda Kahirupan Sebagai Nasehat untuk diri sendiri

Berikut 15 Kata Mutiara Bahasa Sunda Kahirupan yang bisa dijadikan sebagai nasehat diri Pepeling buat orang lain atau untuk diri sendiri, nasehat berikut ini merupakan nasehat singkat yang menyejukkan hati terangkum dalam bahasa sunda yuk kita simak bersama.

15 Kata Mutiara Bahasa Sunda Kahirupan Sebagai Nasehat untuk diri sendiri

1. Entong kabawa mutiara hikmah pikeun minuhan kabeungharan dunya anu ngan ukur saheulaanan, sahingga urang mopohokeun pancén leres urang di dunya, nyaéta ngempelkeun bekel pikeun angkat ka kampung abadi akhirat. - Syekh Imam Nawawi al-Bantani

2. Aya dua rupa kasabaran: kasabaran kana hal anu anjeun teu hoyong sareng kasabaran sareng nahan ka anu anjeun pikahoyong. - Ali bin Abi Talib

3. Cinta mangrupikeun perang, anu mangrupikeun perang anu hébat dina sumanget manusa. Upami anjeunna meunang, anjeunna bakal mendakan jalma-jalma anu tulus, lega, sabar sareng tenang. Upami anjeunna éléh, anjeunna bakal mendakan jalma-jalma anu asa-asa, sesat, lemah haté, leutik parasaan malah kadang kaleungitan kayakinan dirina sorangan. - Buya Hamka

4. Nyaho yén kasabaran, upami ditingali dina masalah jalma ibarat sirah awak. Upami sirahna leungit maka awak sakujur bakal bosok. Nya kitu, upami kasabaran leungit, maka sadaya masalah bakal musnah. - Ali bin Abi Talib

5. Tina seueur réréncangan, sareng henteu mendakan sobat anu langkung saé tibatan ngajaga létah. Abdi mikiran sadaya baju, tapi henteu mendakan anu langkung saé tibatan taqwa. Kuring ngémutan sagala jinis amal kahadéan, tapi henteu mendakan langkung saé tibatan masihan naséhat anu saé. Kuring milarian sagala jinis rezeki, tapi teu mendakan rezeki anu langkung saé tibatan kasabaran. - Umar bin Khattab

Baca juga; 16 Kata Kata Pepeling Sunda Bikin Merinding Dan Artinya

6. Sabar teu aya watesna, upami aya batesan hartosna teu sabar. - Abdurrahman Wahid

7. Ngahontal élmu, sareng kéngingkeun élmu diajar janten tenang sareng sabar. - Umar bin Khattab

8. Kamampuh ngaraoskeun kasenangan kasabaran gumantung kana dugi ka iman urang kana takdir anu parantos ditangtukeun ku Allah. - Abdullah Gymnastiar

9. Musibah bakal janten kasenangan upami urang ngatur pikeun ngabalesna ku rasa syukur, sabar sareng amanah sareng tiasa nyandak pelajaran tina unggal kajadian. - Abdullah Gymnastiar

10. Saha anu sabar anjeunna bakal ngahontal naon anu dipikahoyong. - Habiburrahman El Shirazy

11. tindakan anu leres dina nyanghareupan pamimpin anu zalim nyaéta kudu sabar, nyaéta henteu nurut ka anjeunna nalika dititah ngalakukeun maksiat. - Abdullah Gymnastiar

12. Tong hariwang, Gusti bakal nyayogikeun jalan kaluar, salami urang kuat sareng sabar. - Asma Nadia

13. Nalika musibah nempuh, geuwat pakean kasabaran. Kalayan kasabaran musibah anu kajantenan bakal muka jalan pikeun datangna ni'mat. - Abdullah Gymnastiar

14. Abdi henteu sabar, ngan ukur henteu hoyong ngantosan. Kusabab wani mutuskeun ogé kasabaran. Kusabab kadang ngantosan muka panto Iblis. - Salim A Fillah

15. Sabar dina gampang, hasil, sareng puji langkung beurat tibatan sabar dina kasusahan. - Abdullah Gymnastiar

Posting Komentar untuk "15 Kata Mutiara Bahasa Sunda Kahirupan Sebagai Nasehat untuk diri sendiri"