Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

30 Kata Kata Sunda Cinta Setia dan Romantis


Kmpublisher.my.id - Kata Kata Sunda jika anda sedang mencari kata kata bahasa sunda tentang cinta, setia, dan romantis berikut kami akan menyajikan kata kata sunda cinta setia dan romantis yang dapat digunakan sebagai inspirasi atau status di Facebook, whatsapp, caption instagram dll.

Namun bagi anda yang tidak mengerti bahasa sunda anda bisa mempelajarinya terlebih dahulu! Tetapi bagi anda yang asli orang sunda "hatur nuhun tos berkunjung" abdi oge sami orang sunda, salam sunda.

Nah berikut ini Kata kata sunda cinta setia dan romantis beserta artinya cocok digunakan sebagai gombalan atau inspirasi yuk kita simak. Baca juga: 25 Kata Kata Bijak Pepeling Sunda Tentang Waktu bikin Merinding

Kata Kata Sunda Cinta Romantis

1. Cinta pisan lemes sareng merdu, tapi tong dianggo pikeun ngarayu. Kusabab ngabujuk bakal ngosongkeun hartos cinta anu sajati.
• Cinta begitu lembut dan merdu, namun jangan kau gunankan untuk merayu. Karena rayuan hanyalah akan mengosongkan makna kecintaan yang sesungguhnya.
2. Cinta diciptakeun ku anu kawasa, janten tong ngahianat cinta sabab cinta mangrupikeun manah
• Cinta itu diciptakan oleh yang maha kuasa, jadi jangan tuk menghianati cinta karena cinta itu hati
3. Hal anu paling nyeri nyaéta kaleungitan diri anjeun nalika anjeun bogoh teuing ka batur. Sareng hilap anjeun ogé khusus (Ernest Hemingway)
• Hal yang paling menyakitkan adalah kehilangan dirimu sendiri ketika kamu terlalu mencintai seseorang. Dan lupakan kamu juga spesial (Ernest Hemingway)
4. Cinta sajati henteu salawasna mulus sareng lancar.
• Cinta sejati tak selalu berjalan mulus.
5. Cinta anjeunna nalika anjeunna masih aya disisi anjeun
• Cintai dia selagi dia masih berada disampingmu
6. Cinta ibarat ombak, sakapeung datang, sakapeung indit, jeung saterusna nepi ka anjeun mendakan cinta sajati anjeun.
• Cinta itu ibarat ombak kadang datang kadang pergi begitupun seterusnya sehingga kamu menemukan cinta sejati kamu
7. Cinta ibarat angin. Anjeun teu tiasa ningali éta, tapi anjeun tiasa ngarasaken eta.
• Cinta itu seperti angin. Kau tak dapat melihatnya, tapi kau dapat merasakannya.
8. Asmara sanés ngan ukur silih ningali. Tapi éta ogé sami sareng ningali ka arah anu sami. (Antoine de Saint-Exupery)
• Asmara bukan hanya sekedar saling memandang satu sama lain. Tapi juga sama sama melihat ke satu arah yang sama. (Antoine de Saint-Exupery)
9. Cinta tiasa ngawangun jembatan anu ngahubungkeun dua jiwa manusa anu béda.
• Cinta mampu membangun jembatan yang menghubungkan dua jiwa insan yang berbeda.
10. Cinta pernah nungtut, cinta sok mikeun. Cinta salawasna sangsara, henteu pernah duka, henteu pernah nahan dendem.
• Cinta tidak pernah menuntut, cinta selalu memberi. Cinta selalu menderita, tanpa pernah meratap, tanpa pernah mendendam.

Kata Kata Sunda Cinta Romantis

1. Jalma anu resep bebeneran meunang tilu hal: Cinta, Percaya, jeung Hormat.
• Orang yang suka berkata jujur mendapatkan tiga hal : Cinta, Kepercayaan, dan Rasa Hormat.
2. Hilap sadaya perbaikan anu urang kantos laksanakeun. Sabalikna, tetep émut sadaya dosa anu parantos kalangkung sanaos urang parantos ningalkeunana.
• Lupakan semua perbaikan yang pernah kita perbuat. Sebaliknya ingat-ingat terus semua dosa yang telah lalu meskipun sudah kita tinggalkan.
3. Ikhlas anu asalna tina haté mangrupikeun permata anu tiasa nyaangan jiwa anjeun.
• Ketulusan yang berasal dari dalam hati adalah sebuha permata yang mampu menyinari jiwamu.
4. Entong ngabandingkeun jalma anu cinta anjeun sareng jaman baheula anjeun. Ngahargaan anjeunna anu ayeuna nyobian ngajantenkeun anjeun bagja!
Jangan bandingkan orang yang mencintaimu dengan masa lalumu. Hargai dia yang kini berusaha membuatmu bahagia!
5. Kabagjaan anu saderhana; janten syukur, cinta sareng jaga naon anu urang gaduh.
• Bahagia itu sederhana; mensyukuri, mencintai dan menjaga apa yg kita miliki.
6. Dimana aya cinta, aya kahirupan. Dimana aya hatena aya karusakan. Tapi hate kadang mangrupikeun bagian tina kaasih anu jero.
• Dimana ada cinta, disitu ada kehidupan. Dimana ada kebencian disitu ada kerusakan. Namun kebencian terkadang bagian dari kasih sayang yang mendalam.
7. Nyeri ku pasangan ngan sakali, kadang-kadang urang langsung sedih, tapi naha anjeun terang sabaraha urang nganyenyeri parasaan Ibu.
• Di sakiti oleh pasangan sekali saja kadang kita langsung sedih, tapi taukah anda berapa banyak kita melukai perasaan Ibu.
8. Kadang-kadang anjeun kedah ngupingkeun haté anjeun. Entong naros saha anu anjeun cinta, naroskeun anu ngabahagiakeun anjeun.
• Kadang kamu harus dengarkan kata hati. Jangan tanyakan siapa yang kamu cintai, tapi tanyakan siapa yang buatmu bahagia.
9. Cinta lain parasaan anu datang jeung indit. Cinta tumuh sareng waktos. Cinta lain dipelak, tapi cinta tumuh sorangan.
• Cinta itu bukan perasaan yang datang lalu berlalu. Cinta itu tumbuh seiring dengan berjalannya waktu. Cinta tidak ditanam, tapi cinta tumbuh dengan sendirinya.
10. Nyaho yén kasabaran, upami ditingali dina masalah anjeun sapertos sirah hiji awak. Upami sirahna ngaleungit maka awakna sadayana bakal reput. Nya kitu, upami kasabaran leungit, maka sadaya masalah bakal rusak.
• Ketahuilah bahwa sabar, jika dipandang dalam permasalahan seseorang adalah ibarat kepala dari satu tubuh. Jika kepalanya menghilang maka keseluruhan tubuhnya akan membusuk. Sama halnya jika kesabaran hilang, maka semua permasalahan akan rusak.

Kata Kata Sunda Cinta Romantis Setia

1. Kasatiaan nyaéta cinta anu nyeri, tapi anjeun bakal sesah mendakanana.
• Kesetiaan itu adalah cinta yang menyakitkan, tapi kamu akan sulit menemukan nya.
2. Jalma satia sok dinyenyeri, kusabab anjeunna teuing jujur, teuing kaasih.
• Orang yang setia selalu tersakiti, karena dia terlalu jujur, terlalu mencintai.
3. Cinta ibarat walungan anu ngalir terus.
• Cinta itu ibarat sungai terus mengalir.
4. Diajar tina kasatiaan sabab kasatiaan nyeri.
• Belajar dari kesetian karena setia menyakitkan.
5. Naon hartosna janten sampurna, upami aya anu saderhana tapi tiasa ngabahagiakeun anjeun.
• Apalah artinya sempurna, bila ada yang sederhana namun mampu membuat bahagia.
6. Cinta aya dina tetempoan kahiji, paningal tukang, sareng sadaya pandangan anu parantos kaalaman ku duanana.
• Cinta itu hadir pada pandangan pertama, pandangan terakhir, dan semua pandangan yang pernah dialami keduanya.
7. Urang tiasa diajar tina cinta sabab cinta ngajar urang pikeun satia.
• Kita dapat belajar dari cinta karena cinta yang mengajarkan untuk setia.
8. Cinta anu tulus, sanaos anjeun henteu sasarengan deui, kadang-kadang hate aya dina dada anjeun, anjeun masih henteu pernah nyéépkeun sadinten tanpa sono.
• Tulusnya cinta, meski tak lagi bersama, kadang rasa benci hadir dalam dada, kamu tetap tak pernah melewatkan seharipun tanpa merindukannya.
9. Naon gunana satia lamun anjeun sering dinyenyeri, upami anjeun henteu acan mendakan anu pangsaéna pikeun anjeun, anjeun bakal tetep katingali tibatan satia sareng waktos anjeun boros.
• Untuk apa setia jika anda juga selalu tersakiti, jika anda belum menemukan yang terbaik untuk anda lebih terus mencari dari setia dan waktu mu terbuang.
10. Sederhana dina cinta, tulus dina narima kakurangan, sareng satia dina hubungan.
• Sederhana dalam mencintai, ikhlas menerima kekurangan, dan setia dalam menjalin hubungan.

Baca juga: Kata Kata Bijak Bahasa Sunda Pepeling Kahirupan 

Posting Komentar untuk "30 Kata Kata Sunda Cinta Setia dan Romantis"