Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Kata Kata Bijak Bahasa Sunda Pepeling Kahirupan

Kata Kata Bijak Bahasa Sunda Pepeling Kahirupan


Bahasa sunda adalah bahasa yang memiliki kata unik terkadang bahasa sunda memiliki banyak sekali kosakata yang memiliki arti sama tetapi banyak kata kata. Kata kata mutiara kahirupan (kehidupan) bisa dijadikan sebagai renungan karena kata kata ini memiliki arti yang sangat begitu mendalam bagi yang mendengarkan nya.

Kata kata bijak kahirupan juga bisa sobat gunakan sebagai caption instagram status di whatsapp sobat facebook dan akun media sosial milik sobat lainnya. Memang terkadang kehidupan tidak selalu berjalan dengan sangat mulus ada saatnya kita menemukan jalan menanjak atau turunan, nah Kata kata mutiara kahirupan berikut bisa juga dijadikan sebagai motivasi dan menginspirasi diri kita agar tetap kuat dalam menjalani pasang surutnya kehidupan.

Baca juga: kata mutiara bahasa sunda kahirupan

1. "Hirup ditetepkeun ku kaputusan anjeun, upami anjeun hoyong hasilna béda nyandak kaputusan anu béda."

2. "Anjeun teu ngagaduhan kakuatan pikeun balik sareng ngarobih jaman baheula, tapi anjeun ngagaduhan kakawasaan pikeun ngamimitian dimana anjeun ayeuna sareng ngarobih kahareupna."

3. "Hiji bab goréng dina kahirupan sanés hartosna éta tungtungna, tapi éta mangrupikeun awal bab anyar dina kahirupan anjeun."

4. . "Pandangan anu pangsaéna sumping saatos nanjak paling hese."

5. "Hiji jalma anu disebat pangkuatna yaeta jalma anu sok bersyukur dina manggih kasusah jeung kasedih."

6. "Anjeun tiasa ngarobih diri, anjeun henteu kedah ngandelkeun batur pikeun ngarobih nyalira."

7. "Hirup ibarat moro harta karun, anjeun kedah méréskeun tatarucingan pikeun ngahontal harta karun."

8. ​​"Upami anjeun ngantosan cinta salajengna, tingali dina kaca."

9. "Upami anjeun kreatif, anjeun bakal ngawangun jangjang anjeun nyalira dugi ka langit."

10. "Eureun ngalamun, mimitian damel sareng ngudag impian anjeun."

11. "Tungtungna, éta anu urang pasihkeun ka diri urang anu leres-leres penting."

12. "Anjeunna ngumpulkeun anu resep sapertos buah liar, bahkan henteu sadar yén éta aya racun."

13. "Entong nganggap haté anjeun kasepian, anggap éta salaku istirahat."

14. "Mangrupikeun kameunangan anu alit anu masihan anjeun wani sareng kayakinan pikeun ngahontal hal-hal anu langkung ageung dina kahirupan."

15. "Ngarobih diri pikeun saé, sanés pikeun batur."

16. "Anjeun anu nyiptakeun kahirupan anjeun nyalira sareng henteu tiasa ngarobih nanaon pikeun jalma sanés."

17. "Entong hilap masa lalu sabab éta bakal salawasna janten bagian tina kahirupan, tapi kudu tiasa diajar ti dinya sareng nyiapkeun masa depan."

18. "Naon waé anu kajantenan dina sataun katukang. Sukur ku sabab éta ngajadikeun anjeun kuat pikeun ka hareup."

19. "Hal-hal anu saé peryogi waktos, janten sing positip sareng sabar."

20. "Entong ngantep kasedihan kapungkur ngajantenkeun anjeun ngarusak kabagjaan jaman ayeuna."

21. "Dina kahirupan, anjeun bakal sosobatan, tapi ngan ukur hiji anu leres dina waktos-waktos awon anjeun."

22. "Anjeun kedah nyandak résiko, anjeun kedah nampi parobihan, maka ngan anjeun anu bakal ngartos sacara sakti kahirupan."

23. "Janten sapertos ombak, kuat sareng teu kaampeuh."

24. "Anjeun moal tiasa uih deui sareng ngarobih hal, tapi anjeun tiasa diajar ti dinya sareng nyandak tindakan ayeuna."

25. "Upami anjeun badé tumuh, pasrahkeun sagala rupa anu nyababkeun anjeun rubuh."

26. "Hésé pikeun ngamimitian bab anyar dina kahirupan nalika anjeun terang batur moal aya, tapi carita na kedah diteraskeun."

27. "Hiji haté sanés kusabab masihan, tapi hiji haté kusabab silih ngarti."

75. "Anjeun kedah ngagaduhan kayakinan diri anu kuat sabab eta pisan nu bakal jadi bekal anjeun dina kahirupan di alam dunya ieu."

28. "Upami anjeun hirup dina pilihan batur, maka hirup anjeun moal janten milik anjeun deui."

29. . "Kadang-kadang éta hal-hal leutik anu ngajantenkeun kahirupan."

30. "Hirup mangrupikeun kumpulan momen anu anjeun jaga dina haté."

31. "Anjeun kedah néwak momen anu istimewa dina kahirupan anu bakal masihan anjeun bagja salami hirup."

32. "Entong ngucapkeun kecap pasrah upami anjeun masih hoyong hirup anjeun teraskeun."

Posting Komentar untuk "Kata Kata Bijak Bahasa Sunda Pepeling Kahirupan"