Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

kata mutiara bahasa sunda kahirupan penuh pepatah Inspiratif

16 kata-kata mutiara bahasa sunda kahirupan penuh pepatah Inspiratif

Kata-kata mutiara bahasa sunda kahuripan berikut ini bisa menjadi sumber motivasi bagi siapapun yang sedang down. Kata kata mutiara kahirupan ini tentunya akan banyak sekali pepatah-pepatah yang penuh dengan kata yang Inspiratif dan itu akan mencerminkan kehidupan masyarakat sunda.


Nah tanpa harus menunggu lebih lama lagi berikut kata-kata mutiara bahasa sunda kahirupan penuh pepatah Inspiratif terangkum dari berbagai sumber.

1. Jalma anu ngagaduhan udagan kasuksésan sabab aranjeunna terang dimana ka tujuan.

2. Jadikeun kahirupan di dalam dunia kaya-kaya keur ngumbara atawa ngaliwat dina hiji dalan.

3. Kahirupan kudu cara cai dituna dina gelas bentuk gelas.

4. Saban masalah anu dongkap ayeuna, sanes kanggo ngalabuhkeun, nanging kanggo nguji sabaraha kuat salira tiasa nahana.

5. Lamun salira mikahayang hiji perkawis anu teuacan kantos salira mipiboga, mangka salira kedah ngalakukeun hiji perkawis, anu teuacan kantos salira pigawean.

6. Musuh anu kalintang bahaya di dunya iéu nyaéta rarasa’an siéun saréng hariwang. Sedéungkéun reréncangan anu kalintang satia nyaéta kayakinan saréng kawanian urang.

7. Melak cabe jadi cabe melak goreng jadi goreng melak hade pasti jadi hade.

8. Candak pangajaran dina mangsa kaliwat, tinggalkéun rarasaan pikasédih urang. Ulah pasihan jalan kasédih éta nutupan jalan kabagjaan urang éngkina.

9. Rasa kanyéuri anu paling karasa nyaéta nu téu tiasa ditingali ku soca. Rasa kasédih anu pang nyéuri-nyéurina nyaéta anu téu tiasa di ucapkéun ku cariosan.

10. Ngan saukur jalma anu bodo, anu tetéup masih kenéh ngalakukéun kasalahanana noron dua kali.

11. Diajar nyaéta proses nu tadina téu téurang jantén téurang, nu tadina salah jantén benér. Ngaliwatan proses anu panjang hayu urang sasaréngan bejoang supados jantén jalmi anu léwih hadé.

12. Misalkéuna aya jalmi anu nyéngséurikéun urang, ulah baé ngarasa ngarasula, Sabab nu diluhur mah bakalan térus masihan jalan pikéun urang.

13. Hirup iéu paluk, naon baé anu nyién salira nalangsa mangka tinggalkeun baé! Nanging sabalikna, naon baé anu nyiéun salira bagja, mangka ulah kantos di lépaskeun.

14. Sakali salira nyaritos henteu tiasa. Mangka, didinya oge salira kaleungitan kasempetan kanggo tiasa.

15. Dina mikacinta, lamin aya hiji perkawis anu leupat, mending dipilarian jalan kanggo ngabenekeunana, tibatan sibuk milarian saha bae anu kedah di salahkeun.

16. Targét mangrupikeun impian sareng tenggat waktos.

Posting Komentar untuk "kata mutiara bahasa sunda kahirupan penuh pepatah Inspiratif"