Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

25 Kata Kata Bijak Pepeling Sunda Tentang Waktu bikin Merinding

25 Kata kata bijak pepeling sunda tentang waktu bikin merinding


KmPublisher.my.id - "Pepeling" adalah peringatan atau pengingat untuk seseorang yang jatuh kedalam kesalahan yang sudah tidak bisa dibiarkan lagi, memang setiap orang pasti memiliki kesalahan tetapi jika kita sayang kepada seseorang lalu orang itu berbuat salah yang menurut kita tidak wajar kita diwajibkan untuk mengingatkan nya agar orang tersebut kembali kejalan yang benar. Baca juga: Kata Kata Bijak Bahasa Sunda Singkat Penuh Makna

Nah sebagai manusia kita diwajibkan untuk saling sehat menasehati satu sama lain. Sebagai inspirasi untuk saling mengingatkan satu sama lain berikut Kata kata bijak pepeling sunda bikin merinding yang dapat digunakan sebagai pengingat kepada saudara terdekat kita yuk kita simak.

Pepeling Sunda Bikin Merinding

1. "Perkara naon kaayaan urang, naha sedih, bagja, waktos moal liren ngantosan."

2. "Nalika anjeun usaha pikeun ngadeukeutan tujuan anjeun, dina waktos anu sami, tujuan anjeun ogé ngadeukeutan ka anjeun. Alam semesta sapertos kitu."

3. "Éta cimata henteu milih tempat murag, atanapi henteu milih waktos murag." - Buya Hamka

4. "Jalma anu bener henteu sering sumping dina waktosna. Kadang-kadang anjeunna sumping saatos anjeun bosen dinyenyeri ku jalma anu henteu terang kumaha ngahargaan anjeun."

5. "Kuring henteu gaduh waktos kanggo benci ka jalma-jalma anu benci ka kuring, sabab kuring sibuk teuing mikanyaah ka jalma anu bogoh ka kuring."

6. "Waktos anu pikaresepeun dinten ayeuna mangrupikeun pangalaman sedih énjing."

7. "Umur, jarak, waktos sareng kelas sosial mangrupikeun jumlah pikeun dua jalma anu saling bajoang."

8. "Urang kedah ngagunakeun waktos kalayan bijaksana sareng salamina sadar yén waktos sok siap ngalaksanakeun leres."

9. "Waktos sareng jarak bakal ngungkabkeun rusiah ageung, naha cinta anu tumuh atanapi ngaleungit."

10. "Entong nyéépkeun waktos pikeun mikiran jalma anu panginten henteu pernah mikiran urang."

11. "Hirup kedah teras-terasan, sanaos nyeri atanapi bagja naon, waktosna janten ubar."

12. "Pasihan abdi genep jam kanggo nyabak tangkal sareng kuring nyéépkeun opat jam heula pikeun ngasah kampak."

13. "Kadang-kadang urang sibuk teuing mikiran kasusah anu urang teu gaduh waktos pikeun bersyukur pikeun kurnia Gusti."

14. "Mangsa waktos antara pujian sareng laknat téh ipis pisan. Manusa tiasa nyembah énjing-énjing, maka sonten aranjeunna kutukan ku rupa-rupa hinaan."

15. "Waktos bakal nyabak anjeun kalayan wijaksana pisan."

16. "Bédana antara anu beunghar sareng anu miskin aya dina kumaha aranjeunna ngagunakeun waktosna."

17. "Waktos mangrupikeun modal anu utami. Janten bagja pikeun saha waé anu saé dina ngatur sareng ngagunakeun waktos."

18. "Seueur waktos, waktos ngajarkeun seueur hal."

19. "Ngagunakeun waktos nyaéta ngagunakeun éta numutkeun naon anu parantos ditangtoskeun. Pikeun nyéépkeun waktos nyaéta nyéépkeunana teu direncanakeun sareng teu ati-ati."

20. "Anggo waktos anjeun saageung mungkin, tong kantun kasempetan."

21. "Anjeun tiasa nunda, tapi waktos henteu."

22. "Hiji-hijina hal anu lengkep milik urang nyaéta waktos; bahkan jalma anu teu gaduh nanaon kedah gaduh waktos."

23. "Rahayat mangrupikeun sungut anu janten bisu kusabab sora na dicandak nalika pamilihan umum."

24. "Waktos sering disiksa ku nuduh anjeunna salaku" teu aya "padahal kanyataanna anjeunna aya, ngan ukur urang henteu hoyong ningali anjeunna."

25. "Jalma anu wani sanés sanés anu pernah sieun, tapi jalma anu sieun ku hal-hal anu sakuduna, dina waktos anu pas, dina jalan anu bener." 

Posting Komentar untuk "25 Kata Kata Bijak Pepeling Sunda Tentang Waktu bikin Merinding"