Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

22 Kata-kata mutiara bijak bahasa sunda kahirupan simple tapi keren

kata bijak bahasa sunda


Bahasa sunda sangatlah beragam mulai dari kata yang halus kata yang sedang bahkan kasar, bahasa sunda juga memiliki kosakata yang unik contoh nya: kang, aa, amang, nyai, eneng, anjen, oleh karena itu bahasa yang digunakan oleh sebagian besar masyarakat Jawa Barat ini memiliki logat dan cara pengucapan yang khas, 


Berikut Kata-kata mutiara bijak bahasa sunda kahirupan simple tapi keren terangkum dari berbagai sumber.

1."Naon waé anu anjeun lakukeun, lakukeun anu pangsaéna."

2."Butuh kawani pikeun ngamimitian hiji hal, sareng butuh jiwa anu kuat pikeun méréskeunana."

3."Keraguan maéhan langkung seueur harepan tibatan kagagalan."

4."Upami anjeun tiasa ngimpikeunana, anjeun tiasa ngalaksanakeunana."

5."Tanpa inspirasi, urang bakal binasa."

6."Sadaya impian urang bakal janten kanyataan, upami urang ngagaduhan kawani pikeun ngudag éta."

7."Beuki anjeun resep ka diri anjeun, kirang anjeun sapertos jalma séjén, éta anu ngajantenkeun anjeun unik."

8."Waktos sareng kaayaan robih gancang pisan urang kedah tetep nginget tujuan pikeun kapayunna."

9."Mimiti, pikir. Kadua, percaya. Katilu, impian. Teras pamungkas, tangtangan."

10."Gagal bakal ngéléhkeun anu éléh. Gagal bakal méré ilham ka anu meunang."

11."Jalma-jalma di sakuriling anjeun tiasa janten inspirasi, atanapi bahkan ngaleungitkeun énergi anjeun. Janten, pilih wijaksana."

12."Cara anu pangsaéna pikeun ngaduga masa depan nyaéta nyiptakeunana."

13."Jiwa anu bagja mangrupikeun pelindung anu pangsaéna pikeun dunya anu kejem."

14."Hatur nuhun kanyeri ka tukang anjeun, sabab anjeunna anu nyababkeun kakuatan anjeun ayeuna".

15."Urang henteu tiasa ngawangun masa depan pikeun generasi ngora, tapi urang tiasa ngawangun generasi ngora pikeun masa depan".

16."Cara pang ala pikeun sono ka batur nyaéta nalika anjeunna linggih di gigireun anjeun sareng anjeun terang yén anjeun moal tiasa gaduh anjeunna".

17."Ngarasakeun hal-hal anu alit, hiji dinten anjeun tiasa ningali deui sareng sadar yén éta mangrupikeun hal anu ageung."

18."Entong hal-hal leutik ngarusak kabagjaan anjeun sadidinten. Tinggalkeun hal-hal anu matak sedih kusabab anjeun kedah bahagia".

19."Jempé langkung saé tibatan nyarios kecap anu teu aya artina."

20 "Tapi, langkung nyeri nalika anjeun henteu tiasa milih antara ngantosan atanapi angkat."

21."Kabagjaan sanés milik jalma anu hirup dina méwah, tapi pikeun jalma anu hirup dina saderhana sareng sukur".

22."Jalma anu cukup jiwa, ngarasa aranjeunna tiasa nyerat kalayan saé. Jalma anu ngagaduhan jiwa ageung rumaos tiasa nyerat kalayan saé."

Itulah Kata-kata mutiara bijak bahasa sunda kahirupan simple tapi keren semoga dapat bermanfaat sampai jumpa di artikel berikutnya terimakasih.

Posting Komentar untuk " 22 Kata-kata mutiara bijak bahasa sunda kahirupan simple tapi keren"